Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Åhh foråret findes. Samfundssind findes. Håbet findes.

Åhh foråret findes.  Samfundssind findes. Håbet findes.
Udgivet lør d. 21. mar 2020, kl. 09:00
Kirke på afstand

Charlotte Cappi Grunnet, studiepræst på Frederiksberg Campus

I skrivende stund skinner solen. Foråret findes. Påskeliljernes gule findes! Og kram findes, kys findes, fællesmiddag findes, fodboldkampe og fester, samvær findes, fælles arbejdsdag i boligblokken findes.

Alt dette findes! Men lige i denne tid er det gemt bag den horisont af Coronavirus COVID-19, som har slået ring om os og isoleret os fra hinanden. Den, som truer os og alt vi holder af, truer det liv og den tryghed og den verden, vi frit kunne færdes i for blot et par uger siden.

Men noget andet træder frem på denne horisont. For åhh, solidaritet findes, hensynsfuldhed findes, hjælpsomhed findes, naboskab findes og fællessang ud af vinduerne findes. Frivillighed findes, samarbejde findes. Mod findes. Og det ord som gentages igen og igen: samfundssind findes! Og med det: håbet.

Håbet findes! Håbet om, at vi i fælles indsats med alvor, omhu og betænksomhed, som både statsministeren og dronning Margrethe understregede i deres taler til os, klarer os bedst muligt igennem faren uden for store tab af liv.

”Åhh, hvor er jeg glad for at leve i et land som Danmark”, udbrød en ung bekendt efter Dronningens tale. Og det går igen hos nogle af de unge studerende, jeg som studiepræst på Frederiksberg Campus har haft telefoniske samtaler med i de seneste dage: ”Hvor er vi taknemlige for at leve i et land, hvor politikere kan stå samlet om store og svære beslutninger og at vi har så velfungerende et samfund og sygehusvæsen”.

Hele den politiske håndtering, ærlighed og samarbejde samt de økonomiske tiltag med hjælpepakker gør det tydeligt, at et trygt og velfungerende samfund - og med ordentlige sygehusforhold - er noget vi skaber ved fælles indsats og bærer ansvar for i fællesskab. Åhh, jeg er glad for at betale skat!

Og åh, hvor det konstruktive samarbejde blandt politikere og borgere fylder mig med optimisme og tillid. Og det er der brug for.

Verden kalder os til samarbejde. Verden har længe kaldt på samarbejde for at finde bæredygtige løsninger på f.eks. forurening, klima, uligheder og flygtningeproblematikker. Og åh, hvor jeg håber og ber´ for, at det sammenhold og samarbejde, som nu for alvor er blevet tydeligt som afgørende handlinger, ja, at det fortsætter på den anden side af krisen. Håbet findes. Det vokser lige nu!