Inspirerende underholdning til børnefamilierne

Udgivet tir d. 7. apr 2020, kl. 00:00
Kirke på afstand

På Frederiksberg er kirkerne gået all in og har fundet på spændende underholdning til børnene og deres forældre. Selvom kirkerne holder lukket på grund af coronavirussen er de stadig til stede for borgerne. Podcasts og påskepakker er noget af det, der bliver budt på.

Ingen er vist længere i tvivl om at det kræver tålmodighed og en ekstra indsats i øjeblikket, når både børn og voksne skal underholdes. Den opgave har de 10 folkekirker på Frederiksberg med glæde taget på sig. Nogle af tilbuddene er på tværs af sognene, andre er for de enkelte sogne.

Mød kirken online

Et af de digitale tilbud mens skolerne er lukkede, er et samarbejde mellem far og søn, som hver dag laver en podcast med en ny bibelhistorie for børn. Det er 11-årige Falke, som læser højt af Johannes Møllehaves genfortælling, og det er Falkes far, sognepræst i Flintholm Kirke, Peter Friis, der producerer. Alle kan lytte med hver formiddag.

”Da skolerne og resten af landet blev lukket, var det oplagt at sende en daglig hilsen fra kirken til børnene. En slags bibelskole med en daglig fortælling, der er værd at lytte til,” siger Peter Friis.

Hjemme hos familien Friis bliver der læst meget, og der bliver læst højt, men det er første gang at far og søn arbejder sammen. Falke er gået til opgaven med krum hals og øver sig i at læse dagens tekst højt, inden den bliver podcastet.

”Det er dejligt at arbejde sammen med Falke. Jeg føler mig meget privilegeret. Vi har det hyggeligt og har slet ingen konflikter,” fortæller Peter Friis.

Ingen ved, hvor længe krisen varer, så far og søn podcaster videre og glæder sig til at læse påskens fortællinger. Find podcasten via folkekirken på Frederiksbergs Facebook-side eller app på SoundCloud.

Påskepakker i Sankt Markus Sogn

I Sankt Markus Sogn bliver påsken markeret på en anden og mere analog måde. Egentlig var planen at der skulle afholdes børnegudstjeneste, hvor børnene efterfølgende ville få en påskepakke med ingredienser til selv at lave påskeæg derhjemme.

”Vi har valgt at lave påskepakker til dem i sognet, der ønsker det. Vi laver tre forskellige påskepakker til børnefamilierne, hvor de får ingredienser til enten at dyrke karse, lave sjove gækkebreve eller male æg. Der vil selvfølgelig også være en variant til de voksne og ældre, blandt andet en prædiken og et påskebrev fra kirken,” fortæller sognepræst Signe Danielsen fra Sankt Markus Kirke.

De fleste af børnefamilier bruger Facebook og andre sociale medier og kan få social kontakt på den måde, men det er der flere af de børnefri voksne og ældre, der ikke gør – og de skal ikke glemmes.

”Der er mange der tager ud af byen i påsken, men vi har en del voksne og ældre i sognet, der er hjemme og helt isolerede. Selvom vi ikke kan være sammen med dem, kan vi på denne her måde vinke gennem vinduet og stille en påskepakke til dem foran den lukkede dør,” siger Signe Danielsen.

Hvis du bor i Sankt Markus Sogn eller har tilknytning til sognet, kan du gå ind på sognets hjemmeside og se, hvordan du enten kan afhente en pakke eller få en bragt hjem.

Ophavsret: