Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Feltpræsten og soldaten - Kulturnat på Frederiksberg Slot

Dato
Fredag d. 11. oktober 2019, Kl. 18:00 til kl. 23:45
Sted
Roskildevej 28, 2000 Frederiksberg
Medvirkende
Folkekirken på Frederiksberg og Hærens Officiersskole
Pris
Adgang med Kulturpas

Folkekirken på Frederiksberg og Hærens Officersskole inviterer igen i år til en oplevelsesrig Kulturnat på Frederiksberg Slot. Denne gang sker det under overskriften Feltpræsten og soldaten og de besøgende kan bl.a. komme til udendørsgudstjenester på slottets flagbalkon, hvor der er en fantastisk udsigt ind over København. Gudstjenesterne afholdes på skift af feltpræsterne Signe Danielsen, Ulla Salicath og Andreas Christensen og foregår på samme måde, som gudstjenesterne for soldater i felten. Man vil også i løbet af aftenen kunne lytte til samtaler mellem de tre feltpræster og veteraner om det at være udsendt, se militære køretøjer i slotsgården og få smagsprøver på de udsendtes feltrationer. Endelig er der også en unik mulighed for at komme på rundvisning på slottet og bl.a. se den ellers lukkede Riddersal og andre seværdigheder. De besøgende modtages med militærorkestermusik i slotsgården ved Hjemmeværnets Musikkorps Roskilde, og kan besøge Kadetbaren, der serverer kolde fadøl og kantinen, der tilbyder velsmagende aftensmad til gode priser.

Under overskriften ”Byen på Vrangen - et lyskunstforløb på Frederiksberg” kan man ved Kulturnatten i år opleve en række unikke lyssætninger rundt omkring i bydelen - Frederiksberg Slot er en del af lyskunstforløbet. Bemærk at der kun er adgang med Kulturpas og begrænset plads til gudstjenesterne på flagbalkonen. Arrangementet støttes af Kulturnatten. 

Feltgudstjenester på flagbalkonen
Oplev en gudstjeneste som den afholdes i felten. Gudstjenesten finder sted udendørs på slottets flagbalkon med udsigt ind over København. Afholdes på skift af feltpræsterne Signe Danielsen, Ulla Salicath og Andreas Christensen. Begrænset antal pladser.

 Kl.: 18:30 - 19:00/ 19:30 - 20:00/ 20:30 - 21:00/ 21:30 - 22:00/ 22:30 - 23:00

Samtaler mellem feltpræster og veteraner
Lyt til samtaler mellem feltpræster og veteraner om det at være udsendt. Afholdes på skift af feltpræsterne Signe Danielsen, Ulla Salicath og Andreas Christensen i slotskirken. Begrænset antal pladser.

Kl. 19.00-19.30: Feltpræst Andreas Christensen i samtale med kaptajn Steen Kreiner.
Kl. 20.00-20.30: Feltpræst Signe Danielsen i samtale med premierløjtnant Kira Vidkjær Ragnarsson.

Kl. 21.00-21.30: Feltpræst Ulla Salicath i samtale med chef for Vagtkompagniet, major Søren P. Østergaard.
Kl. 22.00-22.30: Feltpræst Andreas Christensen i samtale med kaptajn Steen Kreiner.

Min Sidste Vilje
I dette telt kan du få en snak med feltpræster og soldater om nogle af de beslutninger, der skal tages inden en udsendelse, når man udfærdiger ’Min Sidste Vilje – hvis jeg falder i Forsvarets tjene-ste’. Her skal soldaten besvare spørgsmål som: Hvor vil du begraves? Hvilke salmer skal der synges til begravelsen? Hvem skal bære kisten? Samtidig opfordres soldaterne til at skrive "afskedsbreve" til familiemed-lemmer. Det er en svær opgave - hvad skriver man i dem? Ofte bistår en feltpræst soldaterne i at udfærdige ’Min Sidste Vilje’. Teltet er åbent fra kl. 18.00-23.00.