Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Kirke og overvågningskapitalisme

Dato
Onsdag d. 16. september 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg
Pris
Fri entré

Foredrag og diskussion med filosof Mads Vestergaard og sognepræst Lars Gustav Lindhardt.

I Shoshana Zuboffs bog ’Overvågningskapitalismens tidsalder’ præsenteres vi for en dyster samfundsdiagnostik, hvor vores oplevelser, erfaringer og opmærksomhed udbyttes af en magtfuld og – paradoksalt nok – både allestedsnærværende og usynlig industri. Det enkelte menneske er blevet middel til andres mål.

Der eksisterede engang en vision om, at teknologien kunne være vores hjælper, og at det enkelte menneske skulle kunne overskue - og bestemme over - sine data. Dette er en saga blot i dagens verden, hvor teknologi og overvågningskapitalisme sammenblandes uden blik for, at man kunne vælge at benytte den ene, uden at købe ind på den andens imperativer.

Filosoffen Mads Vestergaard har senest skrevet den roste bog Digital totalitarisme, der stiller skarpt på den mørke side af den digitale revolution og truslerne mod det frie og demokratiske samfund. Sammen med sognepræst Lars Gustav Lindhardt kommer han med oplæg og diskuterer Facebook, Google, udbytning af personlige data, frihedsrettigheder, og kirkens rolle. Vil kirkerummet være et af de sidste frirum i en verden, hvor mennesket på alle andre fronter konstant er ’på’- er overvåget?

Mads Vestergaard er uddannet filosof og forsker på Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet. Lars Gustav Lindhardt er præst i Frederiksberg Sogn.

Arr: Frederiksberg Provsti, Kommunikationsnetværket i Københavns Stift og Lindevang Kirke.

Følg begivenheden på facebook

Fri entré